Hopp til innholdet

Populære tegnestiler du bør kjenne til

  Tegning er like gammel som kunsten selv. En av de tidligste tegningene ble funnet i Indonesia. Arkeologer oppdaget abstrakte sikk-sakk-markeringer som ble skriblet på et skjell i en indonesisk hule. Det sies å være over 500 000 år gammelt. I dag er det mange populære tegnestiler.

  Så, hva er tegning? En tegning er et bilde som er laget med en blyant, penner, kritt, en tusj, fargestifter eller et annet medium enn maling. Handlingen med å lage et slikt bilde blir også referert til som tegning. 

  Du kan bruke mange forskjellige medier for å tegne, og du kan tegne på bokstavelig talt alt. Nedenfor er noen av de mest populære tegnestilene med hensyn til mediet som brukes:

  • Blyanttegning (grafitt, akvarellblyanter eller fargeblyanter)
  • Pennetegning
  • Tegning med fargestift
  • Blekktegning
  • Kulltegning
  • kritttegning 
  • Digital tegning 

  Doodling

  Dette er et uformelt kunstverk, for det meste skriblerier og skisser, som vanligvis lages uten hensikt. Når en kunstner fraværende tegner en enkel form kontinuerlig eller uformelt skisserer gjenstander eller karakterer, kalles det doodling. Det forsterker kreative tanker. Det finnes ingen bedre måte for en artist å fordrive tiden og holde den kreative saften flytende. Ofte er et av de første tegnene på at et barn er en talentfull artist når han eller hun doodler. Noen bemerkelsesverdige kruseduller finnes i Alexander Pushkins notatbøker og notatbøkene til Leonardo Da Vinci.

  Linjetegning

  Linjetegning, akkurat som navnet antyder, innebærer å bruke linjer for å lage et bilde. Stilen er enkel og elegant. Nybegynnere foretrekker strektegning da det er enkelt å lage og tar kortere tid sammenlignet med andre stiler som bruk av prikker eller skyggelegging. 

  Det finnes ulike typer strektegninger, avhengig av hvilke typer streker som brukes. Faktiske linjer, underforståtte linjer, geometriske linjer og organiske linjer er noen alternativer. Kontinuerlig linjetegning er litt mer utfordrende, da det innebærer bruk av en enkelt sammenhengende linje for å lage hele bildet. Pablo Picassos enlinjetegninger, som dateres tilbake til tidlig på 1900-tallet, er de klart mest populære i verden. 

  Tegneserietegning

  Tegneserietegning er en forenklet tegnestil som er ikke-realistisk og inneholder overdrevne funksjoner. Innenfor denne stilen er det også andre stiler å velge mellom. Disse inkluderer karikaturtegning, tegneseriestil og tegneseriestriper. Tegneserier skaper en snodig følelse og kan brukes til å oppnå ulike designmål uten nødvendigvis å se barnslig ut. Den første personen som ble kalt tegneserieskaper var John Leech, som laget den første komiske/satiriske tegningen tilbake i 1843. Tegneserietegninger kan animeres av filmkunstnere for å gi dem liv og få dem til å se mer ekte ut. 

  Arkitektonisk tegning

  Arkitekttegninger er ikke bare laget av arkitekter. De vet hvordan man profesjonelt og teknisk tegner bygninger og arkitektoniske strukturer, men kunstnere kan også bruke denne tegnestilen for å øve presisjon, detaljer og perspektiv. Arkitektoniske tegninger kan lages fra fotografier, virkelige scenarier eller fra kunstnerens fantasi. Noen av de mest kjente arkitektoniske tegningene i historien ble utført av Giovanni Battista Piranesi, en italiensk kunstner. Han skapte hundrevis av etsninger som Pompeii, utsikt over Roma og serien hans om «Le Carceri d’Invenzione» eller «De imaginære fengslene.» 

  Geometrisk tegning

  Fra å konvertere 2D-bilder til 3D-illusjoner til å kompilere bilder ved hjelp av geometriske former, handler denne tegnestilen om å fange og gjenskape det virkelige og det imaginære. Det er en stil som innebærer mye, og hva du kan oppnå er begrenset av kreativiteten din. Geometrisk tegning er viktig, siden alt vi visualiserer har et element av geometri. Opprinnelig ble det laget som abstrakte dekorative mønstre eller for symbolikk. 

  Diagramtegning

  Akkurat som navnet tilsier, er det en teknisk tegning som illustrerer hvordan noe fungerer eller fungerer. I diagrammatisk tegning kan kunstneren fokusere på detaljer og forstå anatomien til det spesielle emnet av interesse, noe som bidrar til å fremstille bilder realistisk. 

  Typografi tegning

  Typografi innebærer å lage design ved bruk av bokstaver. Det kan gjøres av en profesjonell grafisk designer eller en hvilken som helst kunstner som liker å leke med typer. Fra å lage scener inne i bokstaver til å bruke bokstaver for å lage et bilde, resultatet avhenger av kunstnerens nivå av kreativitet. Det krever ferdigheter med høy presisjon, mestring av bruken av blekk og overbærenhet med bokstaver. Giambattista Bodoni var en italiensk typografidesigner i perioden 1740 til 1813. De forskjellige skrifttypene han designet ble ansett som mer kunst enn lesemateriell. 

  Fotorealisme / Hyperrealisme

  Fotorealisme krever mye dyktighet og dedikasjon. Også kjent som superrealisme, begynte denne tegnestilen på 1960-tallet, med fotografi som grunnlag for inspirasjon. Bildet projiseres ofte på lerret for presisjon og nøyaktighet. Denne stilen fokuserer på ønsket om å være følelsesmessig nøytral, visuelt kompleks og skape maksimal klarhet. 

  Anamorfisk tegning

  Anamorfisk tegning skaper en illusjon av dybde. En kunstner bruker en 2D-tegning for å lage 3D-illusjoner. Disse tegningene kan være så komplekse eller så enkle som ønsket. Noen 3D-illusjoner ser så ekte ut at de ser ut som om de hopper av siden. Anamorfose-tegning bruker forvrengning for å skape en illusjon som kan observeres fra et bestemt utsiktspunkt. Fra andre utsiktspunkter kan bildet se forvrengt ut, men fra det tiltenkte perspektivet ser det ekte ut. 

  Anamorfose er avledet fra det greske ordet som betyr «å transformere». Først brukt på 1600-tallet, kan anamorfisk tegning betegnes som en mer kompleks gren av perspektivtegning. Leonardo da Vincis notatbøker inneholder de første eksemplene på anamorfisk tegning.

  Tatoveringstegning

  Tatoveringer har blitt en kunstform, fullt ut omfavnet av mange mennesker fra alle samfunnslag, inkludert kjente kjendiser. Før en tatovør tar opp nålen for å jobbe med menneskekjøtt, må det lages en tegning. Tegningen blir deretter laget til en sjablong, som overføres til huden og deretter graveres permanent. 

  Tatovering ble brukt av de gamle grekerne og romerne som en måte å straffe slaver, krigsfanger og kriminelle på. Praksisen med religiøs tatovering ble hovedsakelig gjort i Egypt og Syria. Det eldste beviset på tatoveringer dateres tilbake til 3370 f.Kr., som er over 5000 år siden. 

  Skravering

  Ved skravering er et bilde fylt med parallelle linjer som er tett tegnet, og skaper tekstur, gradient og dybde. Kryssskravering ligner på skravering, men linjene krysser hverandre og krysser hverandre. Klekking startet i middelalderen og utviklet seg senere til kryssklekking i perioden rundt 1400-tallet.